ANNONS

Apotea.se, Sveriges största nätapotek, gjorde ett nytt rekordår 2020. Försäljningen ökade med nästan 50 procenttill drygt 4 miljarder kronor.

”2020 har varit ett oerhört utmanande år för Apotea och för hela världen. När pandemin bröt ut tvingades en helt ny målgrupp ut i e-handeln och vi har fått hela 742 000 nya kunder under året”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Enligt det preliminära bokslutet för 2020 passerade försäljningen 4 miljarder kronor med ett fortsatt gott resultat. Under året har Apotea fortsatt sina investeringar i automation vilket har möjliggjort att Apotea nu skickar ut över en miljon paket i månaden från lagret i Morgongåva.

”Vi har även rekryterat flera hundra nya medarbetare under året, men att växa i den hastighet som vi gjort under pandemin har varit tufft. Vår prioritet nu är att inkludera alla som börjat hos oss i kulturen och vi fokuserar på arbetsmiljön för att bli Sveriges bästa arbetsplats”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

Tillsammans med kunder, leverantörer och samarbetspartners samlade Apotea in 14 miljoner kronor till välgörenhet under året – främst till SOS Barnbyar och WWF Världsnaturfonden som Apotea har nära samarbeten med.

ANNONS