Årstiderna är matföretaget som imponerar med ett stort ekologiskt sortiment och matkassar med fräscha råvaror. Nu lanseras nyheten, Flexitariska Barnkassen, som ska göra det lättare för familjer att välja mer grönt i sin vardag. I matkassen bjuds det på två lakto-ovo-vegetariska dagar, en dag med fisk och en dag med fågel, varje vecka.

Kocken Lin Mellgard utvecklar recepten varje vecka

Lin Mellgard

Rätterna och recepten till den nya matkassen är framtagna av kocken Lin Mellgard som har stor erfarenhet av att laga mat med mycket grönsaker och dessutom till barn med ätsvårigheter. Lin, som var en av finalisterna i Sveriges Mästerkock 2021, har en förkärlek för växtbaserad mat och älskar att experimentera i köket. Med rötter från både Shanghai och den skånska myllan blandar hon gärna asiatiska smaker med nordiska och är inte rädd för att prova något nytt.

-Jag älskar att presentera nya gröna alternativ vid middagsbordet till mitt barn. Att hitta något som både är nyttigt och gott är en riktig vardagsbonus, säger Lin Mellgard, som utvecklar recepten till den nya matkassen.

Familjerna som provar Flexitariska Barnkassen kommer märka att de får mer grönsaker på tallriken, fast i form av rätter som fortfarande känns igen. Klassiska rätter som panerad fisk, lasagne och tacos, kommer finnas på menyn – fast komponerade på Årstiderna-vis.

Flexitariska Barnkassen går att beställa för 2 och 4 personer redan nu, med första leverans den 27 februari. Beställ här.
Årstiderna har ingen bindningstid vid start av en prenumeration.

Faksimil från senaste numret av Butiksnytt

https://en.calameo.com/read/00698976929fbdfe620b8