ANNONS

En verksamhet som ger utsatta kvinnor en trygg plats att finna ro men också återuppbygga sin självkänsla.

– Det kändes naturligt och helt rätt för oss att stötta en verksamhet som sätter familjen i fokus genom att markant förbättra livet för utsatta barn och kvinnor, säger Sophia Bergendahl.

Under tisdagseftermiddagen lämnade Sophia Bergendahl, ägare av Bergendahls Food, över en check på 100.000 kronor och ett gäng mjuka gosedjursnallar till Frida Kvinnojour i Hässleholm. En lokalt förankrad verksamhet som hjälper och stöttar kvinnor från hela landet, som lever i en extremt utsatt situation. För familjeföretaget Bergendahls Food kändes valet av verksamhet naturligt.
– Det känns kul att kunna bidra till att flera kvinnor och barn kan räddas ur hemska förhållanden. Vi brinner för familjen och berörs starkt av det engagemang som finns hos de som arbeta på Frida Kvinnojour. Att de dessutom verkar i vår hemstad känns extra kul, säger Sophia Bergendahl.

Allt för kvinnornas välmående

Förutom att erbjuda ett hem, stöd och hjälp så att de utsatta kvinnorna ska klara sig framåt, finns det en förskola för barnen så att deras vardag kan fortsätta så normal som möjligt. Men också ge kvinnorna en chans att fokusera på sig själv och vara i sina känslor, utan att ta hänsyn till sina barn.
– Vi hoppas att det här kan bli en långsiktig relation och vill gärna hitta fler sätt att stötta verksamheten framöver, säger Sophia Bergendahl.

En gåva som ger guldkant på vardagen

Lotta Otterdahl som är verksamhetschef på Frida Kvinnojour i Hässleholm berättar engagerat om verksamheten och att hon drivs av att se kvinnorna återfå förtroendet för mänskligheten och gå ut och äga världen igen.
– Vi är mycket glada för gåvan från Bergendahls och kommer bland annat att bygga en ny uteplats där våra boendegäster, det vill säga kvinnorna och barnen, kan umgås, berättar hon.
– Gåvor av den här typen alltid riktas direkt till våra boendegäster och bidrar därmed till att höja livskvalitén och att sätta lite guldkant på vardagen för våra boenden, lägger Ruth Brunner, ordförande i föreningen, till.