Det schweiziska chokladmärket Lindt öppnar den 10 augusti sin premiumbutik vid entré två på Väla. Här kommer de att erbjuda 300 olika chokladprodukter ur sitt exklusiva sortiment, och Lindt ser Väla som en viktig pusselbit för att bygga varumärket starkare på både den svenska och den danska marknaden.

– Det här blir vår tionde butik på den nordiska marknaden, men jag skulle vilja säga att den rent strategiskt är en av våra viktigaste etableringar. På Väla når vi inte bara en stor kundgrupp i Skåne utan även en bra bit av den danska marknaden, säger Sanna Holst, Head of Retail för Lindt i Norden.

Hon berättar att Lindt har en strategi att etablera egna enheter utanför dagligvaruhandeln,

– Genom egna butiker kan vi lättare förtrolla kunderna med vår choklad och erbjuda ett sortiment som är tio gånger större än det man möter i sin livsmedelsbutik. Väla blir definitivt en flaggskeppsbutik för oss och det känns fantastiskt roligt att äntligen få öppna här, säger Sanna.

I samband med öppningen den 10 augusti så kommer de första 100 betalande kunderna att få ett kilo choklad vardera.

Fler nya koncept i sommar
Den senaste tiden är det fler nya koncept som etablerat sig på Väla. Under sommaren öppnade den mexikanska restaurangen Zócalo en enhet i gången vid entré sex. Zócalos mat är inspirerad av de mexikanska kvarteren i San Fransisco, där det traditionella mexikanska köket möter den fräscha kaliforniska matkulturen.

I juli öppnade LUSH sin nya butik. LUSH erbjuder förpackningsfria kosmetikaprodukter som tvålar, badbomber och schampokakor, med fokus på ekologiska och miljövänliga råvaror. LUSH butik finns i gången mellan entré fyra och fem.