Rutasoka fortsätter att satsa på tillväxt och utökar sina distributionskanaler inom både dagligvaruhandel och HoReCa. Det innebär att Rutasoka Coffee nu finns att köpa i alla City Gross butiker, hos Matrebellerna samt på citygross.se.

– Jag tyckter att det är ett gott ekologiskt kaffe med trevlig design, som sticker ut i butiken. Utöver det görs det fina initiativ, som återinvesteringar i kaffemakare och mödravårdcentral i Kongo. Dessutom är Rebu en mycket energifull, trevlig och framåtsträvande person, som är genuint engagerad, säger Kategoriansvarig på Bergendahl Food AB, Pål Westport.

Med kaffebönan som verktyg vill Rutasoka ge alla möjlighet att göra skillnad genom att göra val som påverkar fler än dem själva, som skördar gemenskap, uppmärksammar kulturella skillnader och berättar om den de är.

VD på Rutasoka, Rebu Burubwa.

–  Det känns fantastiskt att få ha våra produkter hos Bergendahl och Menigo. Samarbeten som betyder mycket för många kongoleser, våra kunder och för Rutasokas tillväxt. Extra glädjande är att våra produkter blir mer tillgängliga för våra kunder, så att fler kan njuta av vårt fina hantverk från Kongo och samtidigt bidra till morgondagens samhälle, med en kopp kaffe i taget, säger VD på Rutasoka, Rebu Burubwa.

Bland produkterna som listas hos Bergendahl och Menigo finns även Rutasokas senaste tillskott i produktportföljen, Butembo mörkrost och Minova mellanrost. Butembo – Är ett fylligt kaffe med smak av mörka bär och gräddig choklad i eftersmaken. Minova – Är ett piggt och syrligt kaffe med nyanser av nypon. Kaffet har en ren och rund eftersmak utan hasselnöt. Rek.pris 99:-