MatPiratens butiker på Götgatan 1 i Flen och Österleden 1 i Katrineholm har idag förvärvats av Coop Butiker och Stormarknader AB. Båda butikerna övergår från och med den 16 januari 2023 i Coops ägo, men kommer under en övergångsperiod fortsatt att agera under namnet MatPiraten.

Till en början kommer övergången att medföra mycket små förändringar för kunderna. Coops egna varumärken adderas successivt till utbudet. Patrik Wirlén, grundare och ägare till Matpiraterna AB, kommer fortsatt att driva båda butikerna under hela 2023 för att på bästa sätt stötta övergången till Coop och samtliga nuvarande medarbetare har erbjudits att stanna kvar i bolaget.

– Det har varit en fantastisk resa att bygga upp dessa butiker och nu känns det extremt rätt att fortsätta utvecklingen tillsammans med Coop som nya ägare. Planen för butikerna kompletteras nu genom att Coop tillför ett intressant nytänk med omtanke om vad som har fungerat hittills och med kundernas behov och önskemål i fokus. Tillsammans fortsätter vi på den inslagna vägen med inspirerande kvalitetsprodukter, fokus på färskvaror, personlig service av högsta klass och ett starkt priserbjudande. Detta här blir jättebra för både butikerna, personalen och kunderna, säger Patrik Wirlén.

Coop arbetar ständigt med att hitta och etablera nya butikslägen. I Flen har Coop sedan tidigare närvaro med en mindre butik, Coop Flen på Parkgatan 2, och med tillskottet av den nya butiken adderas ytterligare cirka 2 000 kvadratmeter butiksyta på orten. I Katrineholm har Coop sedan tidigare närvaro med tre mindre butiker, Coop Vingåkersvägen Katrineholm på Vingåkersvägen 69, Coop Kyrkogatan på Kyrkogatan 20-22 och Coop Kvarnen på Köpmangatan 19. I och med tillskottet av den nya butiken adderas även här cirka 2 000 kvadratmeter butiksyta. Coop får med detta tillgång till två ypperliga butikslägen och kan öka den totala säljvolymen på de båda orterna till gagn för medlemmar och kunder.

– MatPiratenbutikerna är välskötta och omtyckta av kunderna, vilket gör det extra roligt att komma in som nya ägare. Både Flen och Katrineholm är spännande områden som vi tror mycket på och där vi gärna fortsätter att vara en aktiv del i resan att vidareutveckla det lokala serviceutbudet. Vi tror att vår breddade närvaro och vårt erbjudande med fokus på matglädje, kundmöte och inspiration kommer att uppskattas av de boende i områdena, säger Meta Persdotter, VD på Coop Butiker & Stormarknader.