Edgy Veggie är ett Malmöbaserat start-up-företag som producerar goda, hälsosamma och hållbara seitanbaserade alternativ till kött! Eddy Veggie är grundat av ett gäng glada och hungriga matentusiaster som har arbetat med livsmedel hela sina liv. Under en matresa fick de upp ögonen för seitan, ett veteprotein som smakar gott, har en bra textur och dessutom är veganskt. Från det föddes idén om att lansera seitan på den svenska marknaden. Efter en tid lyckades Edgy Veggie ta fram ett resultat som de var nöjda med, produkter som idag endast består av vete, vatten och kryddor som är helt utan onödiga tillsatser. Produkter som är både hållbara för våra kroppar och vår planet.

Idag finns fyra olika produkter i sortimentet, tre av dem är smaksatta pulled seitan och den fjärde ett naturellt seitanblock som kan marineras och smaksätts utifrån tycke och smak. Samtliga produkter kan stekas, ugnsbakas eller grillas och deras hemsida är fylld med recept för den som vill ha inspiration. 

Edgy Veggie är ett av Movements Storstadskårs senaste tillskott, ett samarbete där Movements säljkår skapar synlighet för varumärket och står för säljbearbetningen i butik. Edgy Veggies seitanprodukter finns att köpa i utvalda ICA-butiker runt om i Sverige. 

Läs fler nyheter från Movements