Med starkt fokus på hållbarhet och innovation ska Emballator bli en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern. Kent Viitanen, som börjar i januari 2023, ska leda koncernens tillväxt och nu är nästa viktiga pusselbit på plats – Maria Backlund utses till Head of Marketing and Sales Excellence.

Maria Backlund har lång erfarenhet från sälj och marknadsföring med en lång och framgångsrik karriär inom Parker Hannifin. Hon har en kandidatexamen i innovationsteknik vid Högskolan i Halmstad och kommer senast från en roll som gruppförsäljningsledare/försäljningschef på Parker Hannifins nordiska säljbolag.

I den nya rollen på Emballator kommer hon att arbeta nära alla Emballator-bolag och förbättra varumärket, marknadsföringsaktiviteter och säljresultat över hela koncernen. Maria blir en del av Emballators huvudkontor i Ulricehamn och startar i januari 2023.

– Maria är en senior ledare med hög energinivå och hon har ett genuint intresse för människor och tror på tillit och motivation för att nå bättre resultat. Hennes karriär på Parker Hannifin har utrustat henne med en fantastisk försäljnings- och marknadsföringsverktygslåda och hon är van vid att arbeta i en högpresterande, internationell koncern som servar stora B2B-kunder, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD Emballator, styrelseordförande i Emballator och VD Herenco Holding.

Tidigare har Maria haft befattningar som produktspecialist, säljstödsledare och marknadschef inom Parker Hannifin. Innan hon började på Parker Hannifin 2002 arbetade hon för Teleflex Automotive (idag CJ Automotive) som utvecklingsingenjör och försäljningsingenjör.

– För mig är lagarbete och tvärfunktionellt samarbete viktigt för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att lära känna teamet, verksamheten och utveckla Emballator vidare, säger Maria Backlund.