Nu lanseras For You and for Me, en fruktig Pinot Noir med ljuvlig doft av hallon och frisk smak av röda bär. Komplexa smaker till okomplicerade sommarkvällar, for You and for Me!

Pinot Noir är känd som en druva med hög status som ger medelfylliga och eleganta viner, inte minst bland världens vinodlare. Druvan besitter en fruktig doft av röda bär och kryddiga toner och ger en frisk smak med sammetslen struktur. Detta trendiga vin har en låg tanninhalt med tydliga fruktinslag och är relativt ljus i färgen.

Pinot Noir

Druvan kommer ursprungligen från det välkända vindistriktet Bourgogne i Frankrike, men odlas idag världen över. Den har en djupt lila färg som gör att den ser svart ut, vilket dess namn ”noir” refererar till som betyder just ”svart” på franska. Många skulle idag påstå att Pinot Noir är den druva som har högst status i vinvärlden, mycket tack vare att dessa små svarta druvor ligger till grund för de ikoniska Bourgogne-vinerna och är en (om inte den viktigaste) av de tre druvorna som är tillåtna i framställningen av Champagne – som är några av de dyraste och finaste vinerna i världen.

Pinot Noir for You and for Me är en välbalanserad nyhet med en fruktig och nyanserad doft av hallon, björnbär, mogna körsbär och en fläkt av torkade örter. Smaken är fruktig och frisk med bra intensitet. Trots sitt fina innehåll kommer flaskan med en plånboksvänlig prislapp på ynka 79kr. Pinot Noir for You and for Me är en given följeslagare till ostbrickan i den ljumma sommarkvällen, men passar även ypperligt att dricka som det är ihop med gott sällskap. Helt enkelt ett vin att både älska och förföras av!

Lagom till försommaren är det ett nöje att få lansera denna eleganta generösa Pinot Noir med attityd, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Servera vinet gärna lätt kylt (14-16 grader) och till lite kraftigare fiskrätter eller till lättare kötträtter på ljust kött, såsom fläsk eller fågel. Pinot Noir for You and for Me passar även utmärkt till vegetariska rätter och krämiga ostar.

Pinot Noir for You and for Me lanserades den 22 maj i Systembolagets beställningssortimentet. För mer information, kontakta Monia Jensen, Senior Business Development Manager via mejl: monia.jensen@anora.com

Pinot Noir for You and for Me
Ursprung: Moldavien
Artikelnr: 51117

Alkohol: 13%
Volym: 750 ml
Pris: 79 kr