Enrad AB (publ) har idag ingått avtal med CoolFors Finland OY (“CoolFors”). CoolFors är en ledande leverantör av kylanläggningar som använder propan (R290) till Kesko och S-gruppen. Kesko och S-gruppen dominerar dagligvaruhandeln i Finland med en marknadsandel på cirka 80 procent. Avtalet gäller i minst två år och innebär att CoolFors blir exklusiv grossist för Enrad i Finland.

– Det här är en milstolpe för oss. CoolFors är precis den partner vi sökt och har starka relationer med bland andra Kesko och S-gruppen som är de två största handelsaktörerna i landet, framförallt inom dagligvaruhandel. Tack vare CoolFors relationer är vår ambition att Enrad ska bli en betydande aktör inom livsmedelskyla i Finland, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

I ett första steg kommer CoolFors använda Enrads värmepumpar för värmeåtervinning från livsmedelskyla i de projekt de har med Kesko, S-gruppen och andra aktörer. En lösning som kompletterar befintliga system och kan installeras i nuvarande projekt.

– Vi på CoolFors har länge sökt en partner som kan komplettera vårt erbjudande inom propananläggningar för den finska marknaden. Vi är idag en av de ledande leverantörerna av kylanläggningar med propan men saknar den typ av produkter som Enrad erbjuder. Vi ser fram emot ett långt och produktivt samarbete, säger Jean-Paul Bergé, managing director, CoolFors.