Vanligtvis serveras flingsalt i en skål på bordet där alla tar en nypa och smular över maten. Med Falksalts nya Miniflingor kan man nu servera flingsalt direkt ur förpackningen. Små, spröda flingor som är färdiga att strö utan att använda fingrarna. Det första flingsaltet i en förpackning med ströare.

Det ska vara roligt att salta! Målet för Falksalt är enkelt och tydligt. Miniflingor är en ny produkt som står precis för det här – små spröda flingor i en användarvänlig förpackning som öppnar upp för nya sätt att salta. En inspirerande och nytänkande produkt som dessutom öppnar upp för ett helt nytt segment.

– Idén med en mindre variant av flingsalt som går att strö direkt ur en förpackning har funnits hos oss ett tag. Med den här produkten vill vi ge konsumenten valmöjligheten till ett flingsalt som är ”färdigkrossat” och därför enkelt att strö utan att använda fingrarna. Det känns dessutom extra roligt att förpackat flingsalt nu kan förflytta sig från diskbänken till matbordet, säger Frida Engström, Product Manager på Falksalt.

Flingsalt har använts i Sverige i nästan 20 år. Ofta serveras det på bordet i en mindre skål som hällts över från förpackningen. Med Miniflingor presenteras flingsalt på ett helt nytt sätt, ett flingsalt att dela tillsammans. Perfekt för bordet så alla kan addera krispig sälta efter egen smak.

– Det finns idag ingen liknande produkt på marknaden, så vi blir först med flingsalt i en förpackning med ströare. Vi tror Miniflingor kommer att mottas positivt då det gör flingsalt ännu mer lättillgängligt och enkelt att använda som bordssalt. Med Miniflingor hoppas vi på att kunna inspirera en bredare målgrupp. De som vanligtvis inte använder flingsalt kanske vill testa Miniflingor som påminner om ett mer traditionellt sätt att salta, säger Frida Engström.

Flingsalt passar perfekt som topping för en krispig sälta på all typ av mat. Gott även till det kokta ägget och på bakverk av choklad och kola. Ingen har väl kunnat undgå smaktrenden med ’salted caramel’ – kola tillsammans med flingsalt. Superenkelt att göra hemma med vanligglass, kolasås och en nypa flingsalt!

Miniflingor lanseras vecka 7 på Coop, Hemköp och Willys och kostar ca 25 kr.