Leksands knäckebröd välkomnar nu en ny efterlängtad smak på vårt Fäbodknäcke. Krispiga linfrön, hirs och havssalt kombinerar trend med tradition och hållbart hantverk. Den goda nyheten, Fäbodknäcke Frön & Havssalt, finns i välsorterade butiker från vecka 37.

Nya Fäbodknäcke Frön & Havssalt med nötiga linfrön som innehåller massor av nyttigheter som omega-3, och hirs, rik på mineraler och vitamin B6 ger ett lagom tuggmotstånd. Sältan och knaprigheten gör fäbodknäcket till det perfekta tilltugget med bara en enkel god röra eller ostbricka. Fäbodarna i Dalarna bär ett kulturarv och en rik tradition där människor genom tiderna levt nära naturen för att nyttja det som växer för att göra enkel, god och naturlig mat.

– Precis som vi på Leksands knäckebröd som sedan 1800-talet alltid bakar våra bröd på naturliga råvaror med närproducerad råg och kristallklart vatten från vår egen källa. – Den nya förpackningen går i klassiskt dalablått. Där tänkte vi på de vackra blå dörrarna som ofta välkomnar oss in i de faluröda husen i våra trakter och då också bjuda på något alldeles extra gott som vårt Fäbodknäcke, berättar Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.

Att leva i samklang med naturen och att uppskatta enkelheten som vardagslyx är en filosofi som inredaren och stylisten Pella Hedeby delar fullt ut med Leksands Knäcke. Med ursprung i Norrland är Pella uppväxt med knäckebröd och nu delar hon med sig av tips på enkla men goda tillbehör till det nya Fäbodknäcket.

– Att njuta av vardagens väl valda ting har blivit mitt sätt att leva hållbart med mindre stress omkring mig, berättar Pella. Ett vackert bröd bakat på naturliga råvaror, serverat på favoritfatet tillsammans med en enkel god röra eller ost. Beroendeframkallande enkelt – och så gott, säger Pella Hedeby.