Tegnér & Sons glögg är producerade på ekologiska kvalitetsviner från Spanien och Italien. Glöggen är kryddade med traditionella inslag av russin, kardemumma, kanel, kryddnejlika, lagerblad, ingefära och pomerans. Årets glöggsortiment från Tegnér & Son består av Wilckens Fat Starkvinglögg, Tegnér & Son Vinglögg, Tegnér & Son Torr Vinglögg samt Tegnér & Son Alkoholfri glögg.

Tegnér & Son

Familjen Tegnérs glögg har en 130-årig historia då Christer Tegnérs farfars far tillverkade glögg i sina lagerlokaler i Stockholm. Tegnér & Son är idag Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj som nu är inne på sin 5:e generation. Vinhandeln grundades 1880 och utvecklades så småningom till ett av landets största vin- och sprithus. Under 1900-talets början upptog Tegnérs lager på Holländaregatan ett helt kvarter med omkring en miljon liter vin- och sprit. Tegnér och Sons glöggsorter värnar om traditionen där glögg skall smaka glögg.

– Glögg avnjuter vi vanligtvis bara en gång om året och mycket av smakupplevelsen ligger i den traditionella kryddningen som vi alla känner igen. Vi har satsat på att bevara den traditionen men producerar glöggen på utvalda ekologiska viner från Italien och Spanien, det bästa av två världar helt enkelt, säger Pontus Tegnér

Tegnér & Son

Den fylliga glöggen från Tegnér & Son gifter sig utmärkt tillsammans med juliga tillbehör såsom nötter, fikon, pepparkakor och ost. Glöggen har inga tillsatser av konserveringsmedel eller färgämnen utan innehåller endast ekologiskt vin, kryddor och socker.

Om glöggen:

Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg producerades till minne av vinhandlaren Esaias Adolf Tegnérs första partner Wilcken som var med och startade vin- och sprithuset 1880. Starkvinsglöggen är kryddig med söt smak och inslag av russin, kardemumma, mörka körsbär, kryddnejlika, kanel och pomerans. Den är gjord på en blandning av ekologiskt vin från druvorna Tempranillo, Sangiovese och Montepulciano som verkligen kommer till sin rätt av en kraftfull och generös blandning julkryddor.

Tegnér & Son

Nr: 96002
Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 14,5 %
Sockerhalt: 18 g/100ml

Tegnér & Son Ekologisk Vinglögg, även kallad Esaias Recept är uppkallad efter Tegnér & Sons grundare Esaias Tegnér, som skapade och sålde sin egen glögg under 1800-talet. När den första nya glöggblandningen från Tegnér & Son lanserades år 2011 var det naturligt att hans namn skulle vara med. Esaias recept blandas på fruktiga ekologiska viner från druvorna Sangiovese, Montepulciano och Temperanillo som kryddas med bland annat kanel, kryddnejlika och ingefära. Resultatet är en klassisk och balanserad vinglögg med toner av mörka körsbär, kryddnejlika och kanel.

Nr: 97012
Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 15,0 g/100ml

Tegnér & Son Torr Glögg är en ekologisk vinglögg gjord på Tempranillo och Montepulciano. Den har samma klassiska smaker av kardemumma, kanel och kryddnejlika men med den betydligt mindre sockermängden får glöggen också en fräschör och stramhet med fruktiga toner av körsbär, mullbär och örter. En modern och elegant vinglögg med traditionella kryddor.

Nr: 91189
Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 4,5 g/100ml
Finns även på halvflaska 375ml.

Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg är även den högkvalitetsglögg på italienskt ekologiskt vin av druvorna Tempranillo men utan alkohol. Glöggen är kryddig och bärig med inslag av kryddnejlika, kardemumma, citrus och körsbär.

Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 0,5 %
Sockerhalt: 13 g/100ml
Finns att köpa hos Coop