Greenfood förvärvar 100 procent av ägandet i frukt och grönt-specialisten Lundgrens primörer. Västkustföretaget Lundgrens omsätter närmare 90 miljoner och är känt för sitt stora premiumsortiment bestående av frukter, grönsaker och förädlade råvaror av allra högsta kvalitet.
– Genom köpet av Lundgrens blir vi en rikstäckande leverantör. Vi utökar kvalitetssortimentet ytterligare och gör deras fantastiska varor tillgängliga till kunder och konsumenter runt om i Sverige, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet Greenfood Fresh Produce.

Greenfood är en av norra Europas största aktörer inom färsk hälsosam mat. Koncernen har växt kraftigt de senaste åren och upplever en fortsatt ökad efterfrågan när allt fler väljer en mer växtbaserad livsstil med frukt och grönsaker som bas. I Greenfood ingår affärsområdet Greenfood Fresh Produce som idag är en ledande leverantör av frukt och grönt på den skandinaviska marknaden.

Nu växer Greenfood och Fresh Produce ytterligare genom att koncernen har tecknat ett avtal om att förvärva Lundgrens primörer, en premiumleverantör av frukt och grönt som representerar några av världens främsta frukt- och grönsaksproducenter.

– Lundgrens primörer delar vår ambition; att erbjuda svenska handlare och konsumenter det absolut bästa inom frukt och grönt. Genom förvärvet får våra butikskunder tillgång till de bästa premium-odlarna runt om i världen, samtidigt som konsumenter får tillgång till kvalitetsfrukt från varumärken som Bollo och Uvasdoce, säger Ted Stenshed, vd för affärsområdet Greenfood Fresh Produce.

Grundaren och vd:n Mats kommer stanna kvar inom Greenfood-koncernen när köpet är klart. Mats grundade Lundgrens primörer med ambitionen att leta reda på det absolut bästa inom frukt och grönt och se till att svenska folket kan njuta av det.

– Smak och kvalitet är allt när det kommer till frukt och grönt. Smakar produkterna bättre, leder det till fler återköp och ökad konsumtion av hälsosam mat. Genom Greenfoods säljstyrka och räckvidd kan vi nu inspirera fler butiker att utöka sitt sortiment av riktigt goda frukter och grönsaker, säger Mats Lundgren, vd på Lundgrens primörer.