ANNONS

Stacky’s är smartare mat gjord på svenska råvaror – helt växtbaserat och utan att imitera kött. Under kommande säsong kommer Gröna Lund att sälja Stacky’s i utvalda restauranger. Stacky’s blir ett alternativ till de sojabaserade produkter som Gröna Lund redan erbjuder.

Stacky’s föddes ur en idé om att mat kan vara smartare utan att behöva vara dyr eller komplicerad. Stacky’s säljs idag på ett antal restauranger runtom i Sverige. Försäljning sker även direkt till konsument genom Stacky’s webbshop.

LÄS OCKSÅ: Växtbaserad mat gjord på svenska råvaror

From. 24 april blir det nu möjligt att äta Stacky’s på utvalda restauranger på Gröna Lund, som köpt in produkter i två olika smaker: Hot and Spicy och Original. Stacky’s blir ett alternativ till de sojabaserade produkter som redan säljs på Gröna Lunds olika matförsäljningsställen och restauranger.

LÄS OCKSÅ: Stacky’s plockar in 4 miljoner i investeringar

– För Gröna Lund är hållbarhet en stor del av vår verksamhet och det är också en anledning till att vi blev intresserade av Stacky’s. Dessutom är det en god produkt som passar in perfekt i vissa av våra menyer. Så redan till Gröna Lunds premiär kommer man hitta Stackys i två av våra restauranger. Smaken och konsistensen, samt att den är närproducerad på svensk råvara, gör detta till en väldigt intressant produkt för oss, säger Samuel Cabrera, Executive Chef på Gröna Lunds Tivoli.

Stacky’s

Stacky’s är en kvadratisk skiva gjord på kikärtsmjöl, havrekärna, svart böna, morot, gul lök, rapsolja och kryddpasta. Produkten finns i tre olika smaker och kan hackas, strimlas, tärnas eller stekas som den är. På Gröna Lund kommer Stacky’s serveras i Sams Deli där man kan få den som ett växtbaserat protein i samtliga maträtter. Stacky’s kommer också att serveras i restaurang Fiesta på nachos där den rivs och och steks med tacokryddor.

– Vi är väldigt stolta över att våra produkter kommer säljas på en så folklig och välkänd mötesplats som Gröna Lund. Hela idén med Stacky’s är att göra vegetarisk mat tillgänglig och tilltalande för hela svenska folket och nu får vi verkligen möjlighet att nå en bred publik. Dessutom kommer Stacky’s passa perfekt till de matkoncept som Gröna Lund erbjuder i sina restauranger, säger Stefan Olsson, medgrundare och VD för AgentVegan som står bakom Stacky’s.

ANNONS