ANNONS

Tomas Hedman Strömhielm, 40, har utsetts till ny driftchef för Hemköps egenägda butiker. Han börjar sin nya tjänst i juni.

Han kommer närmast från jobbet som operativ chef på Mestergruppen Sverige AB, som driver kedjorna XL-bygg, Bolist och Järnia med tillsammans 270 järn- och bygghandelsbutiker runt om i Sverige. Innan dess har han ett förflutet från bland annat ICA Gruppen (försäljnings- och driftchef och tf affärschef för Kvantum-butikerna), Lidl (butikschef och distriktchef), Willys (butikschef) och Axfood, där han var utbildningsledare 2007-2010.

Tomas Hedman Strömhielm.

– Redan när jag var på Axfood var det ett drömjobb för mig att bli driftchef inom koncernen. Så det är både med glädje och starka känslor som jag ser fram mot mitt nya uppdrag, säger Tomas Hedman Strömhielm, som i sin nya roll även kommer att ingå i Hemköpskedjans företagsledning.

Simone Margulies, vd för Hemköpskedjan, säger så här om sin senaste rekrytering.

– Jag är oerhört glad att Tomas tar över stafettpinnen i rollen som driftchef för våra egenägda butiker. Med sin breda bakgrund inom dagligvaror, från både konceptstyrda och starkt entreprenörsdrivna kedjor, samt med ett starkt ledarskap och sitt genuina matintresse kommer Tomas vara en viktig del av Hemköp på vår resa mot ”Mycket godare mat, på ett trevligare och enklare sätt”.

Tomas Hedman Strömhielm börjar sitt nya jobb som driftchef för Hemköps egenägda butiker, som i dag utgör drygt 60 av Hemköps totalt cirka 200 butiker, senast den 15 juni i år.

ANNONS