ANNONS

Att stärka hållbarhetsarbetet och möta framtidens kund- och konsumentbehov. Det är några av utmaningarna som Skånemejeriers nya försäljningsdirektör och vice VD står inför. Med lång erfarenhet från kommersiella roller inom dagligvarubranschen ska Patrick Axzell ta Skånemejerier till nya höjder.

Patrick Axzell kommer närmast från Orkla Foods Sverige, där han arbetar som försäljningsdirektör med varumärken som Felix, Grandiosa och Paulúns. Dessförinnan har han axlat roller som VD på Cloetta Norge, och marknadsdirektör och säljdirektör på Cloetta.

– Jag har ett stort hjärta för vår bransch, inte minst människorna i den. Jag tror på ett inkluderande ledarskap, och att coacha team och medarbetare mot starka resultat. Tillsammans ska vi ta oss an de hållbarhetsutmaningar vår bransch står inför. Det ser jag fram emot att vara en del i, säger Patrick Axzell.

I rollen som försäljningsdirektör kommer han att arbeta nära aktörerna i dagligvaruhandeln och ytterligare stärka relationerna. Skånemejerier har ett stort fokus på produktinnovationer, och på att utveckla växande kanaler som e- och servicehandeln.

– Skånemejerier har redan idag en stark plattform med väl positionerade varumärken. Det ska bli fantastiskt roligt att tillsammans med mitt team och våra kunder vidareutveckla den plattformen för att kunna möta framtidens behov, säger han.

Patrick Axzell kommer att leda företagets säljorganisation och arbeta nära Skånemejeriers VD José Antonio Lalanda. Han kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.

– Det är med glädje jag välkomnar Patrick Axzell till Skånemejerier. Hans gedigna erfarenhet är en stor tillgång för oss. Vi befinner oss i en alltmer föränderlig och konkurrensutsatt miljö, och har ambitiösa mål både vad gäller både vår regionala och nationella tillväxt. Samtidigt har vi siktet inställt på att bli Sveriges mest hållbara mejeri. Utmaningarna finns, och jag har största förtroende för att Patrick kommer att ta sig an dessa med stort engagemang tillsammans med sitt nya team, säger José Antonio Lalanda.

Patrick Axzell tillträder i maj 2021. Han efterträder Claes Enander som går vidare till nya utmaningar inom FMCG.

– Jag vill tacka Claes Enander för hans bidrag till Skånemejerier under sina år här, och önskar honom lycka till i framtiden, säger José Antonio Lalanda.