Under 2022 gör Kale Foods AB flera stora satsningar på den svenska marknaden, både under det egna varumärket Astrid & Apornas sortiment samt presenterar flera internationella växtbaserade succéprodukter.

Anders Nilback som tillträder som ny VD den 1 mars har mer än 25 års erfarenhet från livsmedelsbranschen.

– Anders Nilback är en klockren rekrytering för Kale Foods, då han har mångsidig kunnighet i branschen, samt ett holistiskt synsätt. Vi välkomnar honom som ett starkt tillskott i familjen, säger Måns Ullerstam, grundare och VD på moderbolaget Kale United AB, koncernen som investerar i världsledande veganska bolag.

Kale Foods arbetar med att skapa ett mer hållbart samhälle genom växtbaserad mat, tillsammans med några av marknadens mest innovativa produkter och starkaste varumärken, vilket inkluderar de svenska veganpijonärerna Astrid & Aporna.

Under 2021 lanserade Kale Foods en rad internationellt populära och innovativa veganska varumärken i Sverige, bland annat One Planet Pizza, Heura, Mighty Pea, Veganz och Livia’s.

Kale United expanderar nu kraftigt och tar in 100 miljoner kronor (€10 miljoner) i kapital.

Anders Nilback är den första i raden av nya rekryteringar för att möta framtiden på bästa sätt. Anders kommer närmast från posten som VD på Brödverket, vilket är ett innovationsföretag inom Polarbröd-familjen. Han har även arbetat som marknads- och exportchef på Fria Bröd samt som konsult för havreprodukter för bland annat Lantmännen Swedish Oats.

Anders kommenterar sin nya roll som VD för Kale Foods:

– Jag brinner för att jobba med ett företag som gör skillnad. Kale Foods satsar på innovation för att möta konsumenternas allt större efterfrågan av veganska produkter. Vi kommer att göra flera stora satsningar på den svenska marknaden i år. Bland annat satsar vi på att bredda Astrid & Apornas sortiment och distribution. Under året kommer vi även att presentera fler internationella växtbaserade succéprodukter bland annat på den svenska marknaden, vilket också känns oerhört spännande.