HelloFresh mål är att samla familjer runt middagsbordet med ett flexibelt koncept och erbjuda enkla, goda och inspirerande recept, med fokus på att minimera matsvinn. År 2021 utökas konceptet ytterligare med lanseringen av premiumrecept.

Stockholm, januari 2021 
HelloFresh inleder det nya året med att öka antal recept från dagens 12 till hela 15 olika veckorecept. Det kommer nu även att vara möjligt att välja en premiumrätt för kvällar där måltiden ska vara lite festligare som ett av dessa veckorecept. Premiumrätterna kommer att finnas tillgängliga från början av januari på hemsidan och börjar levereras i matkassar från vecka 6. Först ut i den nya kategorin är de välsmakande recepten ”Ryggbiff med gröna bönor och potatisgratäng dauphinoise” och ”Ryggbiff med hasselbackspotatis och portobellosås.

— Vi brukar säga att vi aldrig är bättre än vår senaste matkasse, och vi vet att fler valmöjligheter är något som har efterfrågats av våra användare. Därför går vi nu in i det nya året med mer variation, fler recept, nya premiumrätter och ännu mer flexibilitet, säger Kristian Hald, VD för HelloFresh i Norden.

De nya premiumrätterna är inspirerade av svenskarnas egna önskemål om fler rätter och recept och kan väljas som en av veckorätterna till en tilläggskostnad på 35 SEK per person utöver det normala priset. Dessa kommer att inkludera bland annat biff, ankbröst och säsongens grönsaker, däribland sparris, broccolini och portobello-svamp.

De två nya vanliga recepten som kommer läggas till i veckorecepten är dels en extra maträtt med fisk, dels en extra ”snabb maträtt”.

Dessutom blir matkassebeställningen ännu mer flexibel, genom att ge kunderna möjligheten att både kunna minska och öka antalet portioner från dag till dag. Det betyder helt enkelt att möjligheten finns att lägga till extra portioner ifall det är fler personer än vanligt runt matbordet vissa dagar.

— Vi har redan från början velat ge våra kunder ett nytt och uppfriskande alternativ som gör det enkelt och roligt att laga god mat för hela familjen. Och vad är väl ett mer passande sätt att starta det nya året på än att introducera premiumrecept som enkelt sätter guldkant på hemmamiddagen, fortsätter Kristian Hald.