I dag öppnar Hemköp en ny butik i stadsdelen Rosendal i Uppsala. Butiken har fokus på färskvaror och en inriktning mot närproducerade och ekologiska varor. Som ett komplement och ytterligare service startas e-handel i mitten av november.

Käth Pyyhtiä, butikschef Hemköp Rosendal.

– Vi satsar på ett brett sortiment av ekologiska varor och har tagit in lokalt kött från Lövsta gård, ekologisk mjölk från Sju gårdar och vi är på gång att få Uggelsta ägg som lokal leverantör. Jag kommer bredda det lokala sortimentet allteftersom, säger Käth Pyyhtiä, butikschef Hemköp Rosendal.

Butiken får ett centralt läge i Rosendal, ett nybyggt område med stor inflyttning framöver. Fastigheten är nybyggd med solpaneler på taket och här ryms även 170 studentlägenheter och ett parkeringshus med kundparkering. Butiken är Hemköps tredje i Uppsala och den skapar cirka 20 nya arbetstillfällen.

– Vi har rekryterat härliga medarbetare med mycket positiv energi. Utifrån flera hundra sökande har vi fått ett bra gäng som ska ge den bästa kundupplevelsen, säger Käth Pyyhtiä.

Rosendal förväntas få cirka 4 500 bostäder när området är färdigbyggt.

– Butiken har varit efterlängtad och det känns fantastiskt roligt att öppna nu. I mitten av november ser vi fram emot att även erbjuda e-handel med upphämtningsskåp, säger Käth Pyyhtiä.