Hilda Björkman är ny marknadsdirektör för Fazer Bageri Sverige och ingår i ledningsgruppen för affärsenheten Fazer bageri. Tillträde sker idag den 7 mars 2022. 

Hilda Björkman har en gedigen bakgrund inom marknadsföring och kommer närmast från Mondelez där hon haft olika roller, bland annat som Marknadschef och nu senast som Head of category planning. Hilda har bred erfarenhet av att leda marknadsteam i stora nordiska företag.  

– Det skall bli väldigt spännande och kul att få vara med på Fazer Bageris tillväxtresa. Jag ser fram emot att få jobba vidare med den fina produktportfölj och de varumärken som Fazer Bageri har, säger Hilda. 

Fazer har en ambitiös tillväxtstrategi i Sverige och fokuserar på innovativa hållbara lösningar. Spannmålsprodukter och bageriverksamheten är en viktig del av den satsningen. Sedan sommaren 2021 är Polfärskt återförsäljare för Fazer Bageris färska bröd från varumärkena Fazer och Skogaholm. Genom bättre service och en mer effektiv bageristruktur kan Fazer erbjuda konsumenten goda, innovativa och hälsosamma produkter från älskade varumärken i Sverige och utomlands.