Majlen Fazer har utsetts till ISM Award-pristagare 2023. Majlen Fazer, dotter till Fazer-koncernens grundare, Karl Fazers, sonson, har lång erfarenhet av branschen och har under sin karriär arbetat mångsidigt med choklad och dess viktigaste råvara, kakao. Priset överlämnades på söndag kväll vid ett evenemang i Köln i Tyskland.

Priset ISM Award ges för ett livsverk och en exceptionell insats för att utveckla konfektyrindustrin. Priset, som nu delades ut för nionde gången, tilldelas till en representant för konfektyrindustrin eller -handeln som på ett exceptionellt sätt har lett utvecklingen i sitt företag eller i övrigt främjat konfektyrindustrin. ISM är världens ledande evenemang inom konfektyr- och snacksindustrin. Vinnaren av priset ISM Award utses av en internationell jury som består av representanter för industri, handel och forskning.

LÄS OCKSÅ: Nya smaker från Fazer

Majlen Fazer, dotter till Fazers grundare Karl Fazers sonson, har under hela sin karriär arbetat mångsidigt med choklad och konfektyr, och de faktorer som alltid har drivit henne är kvalitet och smak. Under Majlens ledning har Fazer bland annat utvecklat den krävande tillverkningen av handgjorda praliner, vilken kräver specialkompetens. Karl Fazers arv avspeglas alltjämt tydligt i företagets verksamhet där traditionellt hantverkskunnande och modern foodtech går hand i hand. Under de senaste åren har Majlen Fazers arbete fokuserat på kakaoinköp samt utvecklingen av kvalitet och Fazers kakaoodlarprogram. I motiveringarna till priset betonade juryn särskilt Majlens arbetet för att främja hållbar utveckling.

LÄS OCKSÅ: Lara Saulo utsedd till verkställande direktör för Fazer Konfektyr

– Majlen Fazers passion för kvalitet, smak och chokladindustrins framtid övertygade juryn. Som företag skapar Fazer en hållbar framtid för livsmedelsindustrin genom miljövänliga, hälsosamma och högklassiga produkter och förpackningar, säger Gerald Böse, VD för Koelnmesse GmbH.

– Jag är mycket glad över detta pris och tacksam för att mitt arbete till förmån för branschen har uppmärksammats. Kakao är våra produkters hjärta och själ. Smak och kvalitet är alltjämt lika viktiga för oss som för min farfarsfar Karl en gång i tiden. Vi måste även framöver satsa på utvecklingen av kakaoodlarsamhällena, samtidigt som vi säkerställer att vi genom vår verksamhet skyddar miljön och den biologiska mångfalden, säger Majlen Fazer.