ANNONS

Varje dag på ICA Kvantum i Tyresö, Stockholm så slängde man oerhört mycket spill från charken fullt ätbar pålägg som kasserades.

Spillet kostar mer än pengar, det kostar också för miljön. Att producera mat orsakar bland annat växthusgaser som påverkar klimatet och bidrar även till övergödning. Allt detta sker i onödan om vi sedan slänger bort maten. Att minska svinnet är därför att göra en insats för miljön.

Tv; Niclas Ljungqvist, som tillsammans med Mats Andersson driver ICA Kvantum i Tyresö

Handlarna Niclas Ljungqvist och Mats Andersson som driver ICA Kvantum i Tyresö kom på den smarta lösningen nyligen att se resterna istället som en bonus! Överbliven skinka och salami, etcetera kunde bli perfekt på en hemmagjord pizza eller varför inte på smörgåsen, etcetera.

LÄS OCKSÅ: ICA Kvantum i Tyresö tar hållbarhet ett steg längre

Hur räknade man då ut priset? –  Vi tog och räknade ihop det totala priset på våra pålägg och fick därefter fram ett snittpris som vi tror kommer tilltala våra kunder, säger Niclas Ljungqvist.

Självklart köpte vi på tidningen Butiksnytt hem en låda blandad skinka för att testa. Först trodde vi att det skulle bli skivor med mycket fett på men det var det inte. Utan bitarna var antingen halva eller varit för tunna för att kunna skära hela bitar. Vi betalade 12:95 kronor för skivspillet-skinka.

Har du också något tips du vill dela med dig av till våra läsare? Hör av dig till oss på följande mejl; redaktionen@butiksnytt.se