För sjätte året i rad delas ICAs Entreprenörspris ut till personer som genom sitt företagande gjort Sverige bättre. Priset delas ut i två kategorier – Årets lokala hjälte och Årets lokala hjälte junior, som genom sina insatser och sitt entreprenörskap gjort skillnad för sitt lokala samhälle. Priset går till entreprenörer utanför ICAs organisation, och i juryn sitter bland andra Noel Abdayem, entreprenör och grundare av The Humble Co, LRFs vd Anna-Karin Hatt och Petra Peters, partneransvarig på Ung Företagsamhet. 

Priset består av två stipendier på 100 000 kronor vardera och delas ut till två vinnare.

Per Strömberg ICA
Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

– Det känns väldigt roligt att fortsätta med ICAs Entreprenörspris, som nu delas ut för sjätte året i rad. Priset är ett sätt för oss att uppmärksamma entreprenörer runt om i landet som verkar i samma anda som ICA-handlarna, som bryr sig om och stimulerar utvecklingen på sina orter. Det visar vad ett lokalt engagemang betyder i praktiken, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

LÄS OCKSÅ: ICAs Entreprenörspris 2021 – till lokala hjältar som inspirerar

Årets lokala hjälte delas ut till en entreprenör som lägger tid, pengar, själ och hjärta i att bidra till en positiv utveckling där de bor och verkar. Det kan handla om någon som ser till att orten hålls levande och skapar arbetstillfällen, eller på annat sätt gör platsen där de verkar attraktiv.

ICAs Entreprenörspris
ICAs Entreprenörspris

Årets lokala hjälte junior delas ut för tredje året och går till en person upp till 25 år som bidrar till förbättring i sitt närområde. Den unga entreprenören är en lokal förebild som med stort engagemang kämpar för sin affärsidé.

Vem som helst kan nominera en entreprenör som förtjänar att uppmärksammas på: www.icagruppen.se

LÄS OCKSÅ: ICAs Entreprenörspris 2020 – till lokal hjälte och entreprenör inom agtech

Pristagare väljs både genom en öppen omröstning på ICA Gruppens hemsida, samt av en jury bestående av Nina Jönsson, tillträdande vd ICA Gruppen, Anna-Karin Hatt, vd för Lantbrukarnas Riksförbund, Sara Rosengren, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, Noel Abdayem, entreprenör och grundare av The Humble Co, Petra Peters, partneransvarig på Ung Företagsamhet samt Petter Nilsson, ICA-handlare på ICA Nära Riksgränsen. 

Bland tidigare vinnare finns bland annat bolag som glassfabriken Tegelbrukets Hantverksmejeri, möbel- och designföretag AXD Sweden, linneväveriet Växbo Lin och vertikalodlaren Ljusgårda.Läs mer om tidigare vinnare på www.icagruppen.se/entreprenorspriset