O. Kavli AB har anställt Jonny Mattsson som ny VD för bolaget. Han kommer närmast från Orkla och rollen som Senior Vice President Orkla Group Sales och där han haft en aktningsvärd karriär under 16 år. Han tillträder tjänsten 1 oktober 2021.

Jonny har en examen från Uppsala universitet och Illinois State University. Han har studerat personal- och organisationsutveckling, har en kandidatexamen i företagsekonomi samt en MBA med finansiell inriktning. Jonny har lång erfarenhet från FMCG i Sverige, Norge och internationellt. Han har en lång karriär inom Orkla där han arbetat i olika ledande roller för och med starka och lokala varumärken som Nidar, Göteborgs Kex och OLW.

De senaste åren har han arbetat under Orkla ASAs koncernledning där han ansvarat för koncernens centrala försäljningsagenda som bland annat inkluderar Net revenue management, Orkla Sales Academy, den centrala Amazon-enheten samt Orklas internationella kund och distributionsavtal. Innan dess arbetade Jonny som försäljningsdirektör för Orkla Confectionery & Snacks under 5 år.

LÄS OCKSÅ: Vd Gerhard Bley lämnar Kavli

– Jonny får uppdraget att fortsätta leda Kavli i den fina anda vi har idag, med fantastisk omsättnings – och resultatutveckling och våra lojala medarbetare. Han kommer att fortsätta på allra bästa sätt att vidareutveckla vår potential, säger Kenneth Hamnes

– Kavli är ett unikt företag med sina starka lokalt producerade varumärken, ägandeformen samt att allt överskott går till välgörenhet, det tilltalar mig starkt. Det är en imponerande tillväxtresa som genomförts under Gerhards ledning och jag ser fram emot att få vara med och driva denna resa vidare tillsammans med våra kunder och alla duktiga medarbetare på bolaget. Jag hoppas att mina tidigare erfarenheter från arbete med lokalproducerade varumärken inom Nordisk FMCG ska komma Kavli till godo och att vi tillsammans kan ge den hållbara tillväxtagendan ytterligare kraft såväl organiskt som strukturellt” säger Jonny Mattsson