Kronans Apotek ger fortsatt förtroende till Visma EssCom att säkert hantera utbytet av ny hårdvara. I samarbetet ingår bland annat installation, preparation, fältservice, projektledning samt logistiktjänster. Kronans Apotek har drygt 300 apotek med cirka 1 350 receptkanaler runt om i Sverige.

– Vi ville hitta en strategisk partner som kunde uppfylla våra höga krav på flexibilitet, och som har erfarenhet av komplexa utrullningar. Visma EssCom kändes som ett tryggt val då de levererar en helhetslösning från ax till limpa, och har lång erfarenhet av liknande leveranser, säger Karin Mineur, IT-direktör, Kronans Apotek AB.

Bakgrunden till satsningen på ny hårdvara är ett behov av att kunna möta framtidens krav på ökad effektivitet och tillgänglighet. Mjukvaran är framtagen av Logica/LS Retail. I det nya avtalet med Visma EssCom ingår förutom ett löpande serviceavtal ett omfattande utrullningsprojekt av ny hårdvara (utgångskassor och receptkanaler) till bolagets samtliga apotek samt distansapotek (e-handelslager) runt om i landet.

– Vi är stolta över att få fortsatt förtroende att arbeta med Kronans Apotek. Med deras framtidsvisioner blir det spännande att utvecklas tillsammans för att möta konsumenternas ökande krav på effektivitet och tillgänglighet, säger Fabian Mogren, vd, Visma EssCom AB.

Läs mer från Kronans Apotek