Lidl Sverige återkallar Blandfärs KRAV av varumärket Svea Lantkött. Efter rutinanalyser har det visat sig att en begränsad batch av blandfärsen kan innehålla Salmonella.

Salmonella har detekterats efter en rutinanalys. Samtliga berörda produkter är bortplockade ur butik och Lidl uppmanar alla kunder som köpt blandfärsen att återkomma med produkten. Det berörda bäst-före-datumet 2022-08-17 har sålts i Lidl Sveriges samtliga butiker. Det är enbart blandfärs med ovan bäst-före-datum som är berört. Salmonella utgör ingen risk om livsmedlet hettats upp till minst 70 grader.

Återkallandet berör endast produkten:
Artikel: Blandfärs KRAV
Förpackningsstorlek: 500g
Märke: Svea Lantkött
Bäst-före-datum: 2022-08-17

Andra produkter av märket Svea Lantkött är inte drabbade. Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade utreder nu tillsammans med leverantören hur det kunnat ske, samt att något liknande inte sker igen. Konsumenter som köpt varan är välkomna att returnera den till inköpsplatsen, eller till närmaste Lidl-butik. Kunderna får självklart pengarna tillbaka, även utan uppvisande av kassakvitto.

Fakta Lidls kvalitetskontroller
Förutom att Lidl Sveriges leverantörer är certifierade med IFS (International Featured Standard), BRC (British Retail Consortium) eller FSSC 22000 (Foundation Food Safety System Certification), utför Lidl Sverige regelbundna oanmälda kontroller på plats hos leverantörer (genomförs av ackrediterade institut). Vi går längre än vad lagstiftningen kräver och testar i tillägg alla produkter i externa ackrediterade laboratorium för att säkerhetsställa att våra produkter uppfyller högsta kvalitet.