LikeMeats Crispy Nuggets och Crispy No Chicken Burger – två älskade produkter på MAX Burgers meny – lanseras vecka 11 i frysen på ICA och City Gross, och blir därmed tillgängliga på alla svenska retailkedjor. LikeMeats produkter är ett utmärkt alternativ till kyckling och passar alla från veganer till köttälskande flexitarianer.

-Vi lanserade förra året LikeMeats produkter i dagligvaruhandeln på Coop och Axfood och det blev direkt en succé. Vi är övertygade om att succén kommer att fortsätta nu när produkterna även finns på ICA och City Gross – dessutom i större förpackningar som passar hela familjen säger Kieran Youngman, General Manager, Nordics på LIVEKINDLY Collective.

Han fortsätter:

-Det är extra roligt att göra en produkt som redan är så älskad tillgänglig för fler personer vilket också är strategiskt viktigt för oss för att nå vårt mål som företag: Att göra växtbaserat till det nya normala.

LikeMeat är ett av de marknadsledande varumärkena inom växtbaserat på sin hemmamarknad Tyskland. De förvärvades 2020 av LIVEKINDLY Collective, det snabbväxande globala växtbaserade bolaget som numera även äger svenska Oumph!

– Crispy No Chicken Burger och Crispy Nuggets är två alternativ till kött och kyckling som varken tummar på smak eller kvalitet. Vårt mål har varit att hitta en produkt som både kycklingälskare och personer som inte äter kött kan njuta av och det tycker jag vi lyckats med, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

LikeMeats Crispy Nuggets lanseras i en 300 grams förpackning med rekomenderat pris på 39,90 och Crispy No Chicken Burger kommer i en förpackning om 360 gram med rekommenderat pris på 49,90. Båda produkterna lanseras nu i frysdisken på ICA och City Gross. Produkterna är sojabaserade, milt kryddade, riktigt saftiga med en smarrigt krispig yta.