Idag öppnar Lidl sin första butik i Luleå. Den efterlängtade butiken blir den andra i Norrbotten och erbjuder Luleåborna ett brett sortiment av svenska varor, och självklart – mjölk från Norrmejerier.

Lidl premiär Luleå ny butik – Butiksnytt

Den nya butiken är belägen på Malmudden intill genomfarten på väg till Hertsön, Örnäset och Skurholmen, och blir ensam matbutik i området.

– Vi är jätteglada att äntligen få slå upp portarna och välkomna Luleåborna till oss på Lidl. Vi vill ge fler svenska hushåll tillgång till mat av högsta kvalitet till bästa pris och jag är därför glad över att vi på kort tid öppnat två fina butiker i Norrbotten. Nu ser jag fram emot att få lära känna Luleåborna ordentligt, säger Johan Vennerström, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Butiken blir den andra Lidl-butiken i Norrbotten efter Boden, som nyligen öppnade, och har en försäljningsyta på 1 340 kvadratmeter. Sortiment består av över 2 400 produkter, varav 85 procent av dem är egna märkesvaror och 30 procent kommer från svenska leverantörer. Under året har Lidl inlett samarbeten med ett stort antal svenska leverantörer för att stötta dem under pandemin. Livsmedelskedjan satsar också på att teckna avtal med lokala producenter kopplat till specifika butiker. I butikerna i Boden och Luleå syns till exempel Norrmejerier i hyllorna.

Lidl är den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för den svenska verksamheten och fokus på hållbarhet genomsyrar hela företaget. Nyligen korades vinnarna i Lidl Future Intiatives, där Lidl Sverige delade ut drygt 11 miljoner till projekt som bidrar till hållbara livsmedelssystem.