Marie Wedin blir ny kommersiell direktör på Reitan Convenience i Sverige (RCS). Med sina ledaregenskaper och breda erfarenhet från flera branscher blir hon en stor tillgång i RCS arbete mot framtidens convenience. Marie kommer att ansvara för företagets kommersiella enhet och tar plats i ledningsgruppen.

Marie Wedin har lång erfarenhet från bland annat dagligvaruhandeln, flera marknads- och kundorienterade ledarroller samt hållbarhetsfrågor i ett affärsperspektiv. Hon arbetade senast på Transcom med ansvar för HR, marknad och kommunikation och dessförinnan på Coop med marknad, kommunikation och hållbarhet. I botten har hon en civilekonomutbildning från Handelshögskolan i Stockholm.

I Maries nya roll som kommersiell direktör ryms ansvar för inköp, kategori, marknad, kommunikation, logistik och konceptutveckling.

– Retail och konsumentprodukter ligger mig mycket varmt om hjärtat och nu får jag möjlighet att jobba med några av Sveriges mest välkända varumärken, 350 000 personer besöker någon av våra butiker varje dag. Hos Reitan Convenience finns mycket kunskap och ett enormt driv i en snabbrörlig miljö men också ett långsiktigt fokus på hållbarhet och att leda den förändringen av hela branschen, säger Marie Wedin.

– Maries gedigna erfarenheter inom strategisk kundutveckling och varumärkesinsikter kombinerat med hennes ledaregenskaper och omfattande erfarenhet från branscher som kommit längre i digitalisering gör att hon blir en stor tillgång för oss. Jag ser fram emot ha Marie ombord på vår resa mot att utveckla framtidens convenience, säger Anna Wallenberg, vd Reitan Convenience i Sverige.

Marie Wedin startade den 1 februari. Den första tiden ska hon ägna åt att sätta sig in i verksamheten och lära känna bolaget bättre.

– Jag ser fram emot att besöka så många butiker som möjligt för att lära mig mer av våra duktiga köpmän och säljare. Som många andra är jag redan en frekvent kund och som friidrottsförälder kretsar det oftast kring att få snabb energi. Jag har ofta blivit imponerad av den service och bemötande jag har fått i butikerna, säger Marie Wedin.