Matsmart räddar 20 ton populära varor som vanligtvis skulle säljas på flyg och flygplatser. Godis som brukar fylla handbagagen till höstlovsfirare kan nu klickas hem från soffan istället, inför lediga dagar och Halloween på hemmaplan. Varorna blir en del av e-handelns halloweensortiment.

Höstlovet som vanligtvis betyder ökat resande blir annorlunda för många familjer i år när få kommer att resa som tidigare. För aktörer som levererar till flygen är läget fortsatt tufft eftersom det minskade resandet drabbar butikernas försäljning och lämnar dem med lager som riskerar att bli svinn. Inför höstlovet räddar därför Matsmart 20 ton varor.

LÄS OCKSÅ: Flera ton spaghetti har räddats via Matsmart

– Den här aktionen kan förhoppningsvis göra höstlovet lite roligare. Vem säger att man inte kan skapa ett makalöst höstlov på hemmaplan? Nu finns det möjlighet att klicka hem en del av resan, göra flygplatsshopping direkt från soffan, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef på Matsmart.

I somras klev e-handeln Matsmart in och räddade 45 ton produkter från leverantörer till flygplatsernas butiker. För att fortsätta stötta handeln räddar Matsmart återigen nära 20 ton varor.

– Det känns jättebra att vi kan fortsätta stötta genom att rädda deras produkter och samtidigt göra en viktig insats för klimatet, genom att se till att de inte går till spillo och blir svinn. Det är fortsatt ett väldigt tufft läge för många och vi är glada att vi kan hjälpa till på de sätt vi kan, säger Josefin Fridstrand, Sverigechef för Matsmart.

Matsmart lägger ut flygplatsvarorna på sajten precis lagom inför två av höstens höjdpunkter: höstlovet och Halloween. För godisälskaren är detta drömmen, då produkter såsom Twix och extra stora chokladkakor från Freia kommer finnas tillgängliga på e-handelns sajt.

-Vem älskar inte flygplatsgodis? Jag tror att den här typen av varor väcker många härliga reseminnen hos folk. Nu får man skapa semesterkänslan hemma och en påse Twist i soffan är väl ett perfekt halloweensnacks, avslutar Josefin.