ANNONS

MAX slår upp portarna till restaurang nummer 144 i Sverige, den här gången i Högsbo vid Järnbrottsmotet utanför Göteborg. Restaurangen, som ligger i bottenvåningen på en befintlig byggnad har plats för nästan 200 gäster och har skapat 60 nya arbetstillfällen.

De senaste åren har MAX expanderat mycket i Göteborgsområdet och sedan 2020 har man öppnat fyra nya restauranger inklusive den nya i Högsbo. Den starka tillväxttakten kommer från ökad efterfrågan för MAX burgare – inte minst efter den nya lanseringen Grand Chicken där tre nya Chicken Sandwiches introducerades som ett fast inslag på den familjeägda kedjans meny.

– Grand Chicken har varit en succé, inte minst i Göteborg. Allt fler är dessutom ute och reser och vi har märkt av ökat tryck vid våra restauranger som ligger i anslutning till större vägar. Det har gjort att vi kunnat satsa ännu mer och öppnat på nya platser. Restaurangen här i Högsbo har stor kapacitet och jag tror framför allt vår drive-in kommer underlätta flödet av gäster, säger Tony Jakobsson, Sverige- och Norgechef på MAX.

Cristian Chavez som är restaurangchef på MAX i Högsbo berättade tidigare i vintras att han sökte nya medarbetare. Och av de många intresserade har 60 personer från närområdet nu börjat jobba tillsammans med Cristian som själv arbetat på MAX sedan 2010.

– Jag är så himla glad över att ha fått så många nya och duktiga kollegor. Mitt mål är att vi ska ha roligt på jobbet, lära av varandra och växa tillsammans. Min erfarenhet säger att det är i sådana arbetsmiljöer man både trivs och utvecklas som bäst, säger Cristian Chavez.

Restaurangen ligger på Axel Adlers gata 2 vid Järnbrottsmötet i Högsbo, Västra Frölunda. Det finns drive-in och sittplatser både inom- och utomhus. Samtidigt finns goda parkeringsmöjligheter för bil- och/eller cykelburna gäster. Restaurangen är öppen 09:00 – 02:00 söndag till torsdag och 09:00 – 04:00 fredag till lördag. Öppningsceremonin sker den 11 maj klockan 10:00 och leds av Tony Jakobsson, Sverige- och Norgechef tillsammans med Rickard Holm, Chief Quality Officer. På plats för att klippa bandet tillsammans med Tony och Rickard finns också restaurangchefen Cristian Chavez och Pär Gustafsson, kommunfullmäktiges 1:e vice ordförande på Göteborgs kommun.

ANNONS