MAX fortsätter sina expansionsplaner och nu står det klart att den norrländska burgarkedjan öppnar i Klockarbäckens handelsområde. MAX öppnade sin första restaurang i Umeå redan 1976 och nu har den starka efterfrågan resulterat i att man öppnar restaurang nummer fyra. Populariteten kan delvis förklaras av kedjans koppling till norr, den goda smaken och det stora utbudet av produkter som baseras på annat än rött kött – vilket är exceptionellt omtyckt i Umeå med omnejd.

Allt fler svenskar väljer att äta vegetariskt och det mönstret går att återse på MAX, inte minst i Umeå där andelen gröna burgare som säljs på restaurangen i stadskärnan är högre än snittet. MAX gröna sortiment gillas i Umeå och etableringen i Klockarbäcken är ett sätt för burgarkedjan att ytterligare förstärka sin långvariga närvaro på den norrländska marknaden. Samtidigt bidrar man till det lokala näringslivet när man planerar anställa mellan 30 och 50 nya medarbetare.

LÄS OCKSÅ: Vad vi tidigare skrivit om MAX

– Klockarbäcken är ett område på frammarsch med goda förutsättningar som blir en knytpunkt för handel och arbetsplatser samtidigt som trafikgenomströmning förväntas öka. Det är ett bra läge för oss att öppna en ny restaurang och vi vill ta vara på möjligheten att kunna erbjuda våra goda burgare till fler Umeå-bor, säger Henrik Lejon, etableringschef på MAX.

Den nya restaurangen planeras ha plats för ungefär 100 gäster och i nuläget är MAX i färd med att planera för byggstart och därefter själva öppningsdatum.