Efter ett år med mängder av nyöppnade MAX-restauranger i söder kommer burgarkedjan tillbaka till norra Sverige med en ny restaurang i Stora Coops lokaler i Härnösand. Även om restaurangen inte ligger i en separat byggnad är den luftig och har plats för 200 personer, samtidigt erbjuder man olika leveransalternativ för gäster som föredrar att beställa utanför restaurangen.

2020 har varit utmanande för många restauranger men tidigt bestämde MAX att fortsätta satsa. Det ledde till sex nyöppnade restauranger, främst i södra Sverige. Men nu tar den norrländska burgarkedjan sig tillbaka till hemtrakterna för att täcka in ett område som tidigare varit en vit fläck på kartan.

– Vi ser oss fortfarande som en uppstickare och det här läget ger oss chansen att ta ”burgarstiden” mot de stora kedjorna genom att erbjuda Härnösandsbor och förbipasserande gäster Sveriges godaste burgare, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

I anslutning till restaurangen finns parkeringsplatser, laddstolpar för elbilburna gäster och drive-in. Men det finns också möjlighet till bilservering, ett koncept unikt för MAX som innebär att gäster kan beställa sin mat via exempelvis MAX-appen och sedan få sin beställning levererad direkt till bilen. Det har visat sig vara populärt under ett år där allt fler väljer att göra sina beställningar utanför restaurangen.

– Vi blir nästan 50 medarbetare här i Härnösand och vi har goda förutsättningar att leverera mat till gäster som föredrar att beställa mat på säkert avstånd. Förutom att vi erbjuder bords- och bilservering finns det också expresskassor utanför restaurangen, säger Ibrahim Akbari, restaurangchef, Härnösand.

Den nya restaurangen invigs den 16 december klockan 10:00. Öppningsceremonin leds av Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef. På plats för att klippa bandet tillsammans med bröderna Bergfors finns också restaurangchef Ibrahim Akbari och Andreas Sjölander Härnösands Kommunstyrelses ordförande. Den nya restaurangen ligger på Kaptensgatan 15 och är öppen mellan 10:00 – 00:00 söndag till torsdag och 10:00 – 03:00 fredag till lördag.