Området Svågertorp växer så att det knakar och MAX, som öppnat flera nya restauranger under 2020 öppnar nu restaurang nummer fem i Malmö. Att fler restauranger byggs runtom i landet ligger helt i linje med MAX strategi.

Tidigt 2020 insåg MAX att året skulle skilja sig diametralt från tidigare år, men där och då bestämde burgarkedjan att den bästa vägen var framåt. För MAX handlar expansionen i Malmö om att möta upp den ökade efterfrågan man sett i det växande området Svågertorp.

– Våra befintliga restauranger i Malmö har visat sig vara populära och vi ser ökad efterfrågan i området. Under året har vi lagt i en högre växel och öppnat flera restauranger, även fast 2020 på många sätt varit annorlunda är det helt rätt för oss att fortsätta expandera. Det är kul att våra burgare är uppskattade och vi ser fram emot att växa tillsammans med Svågertorp, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX.

Den nya restaurangen har plats för nästan 200 personer och för att kunna servera alla gäster behövs flera medarbetare. Restaurangchef Fredrik Nilsson, som jobbat på MAX nästan tio år, har rekryterat nya kollegor.

– Totalt blir vi ungefär 45 personer på restaurangen, vissa har jobbat på MAX tidigare men de allra flesta är nya. Jag tycker att det är viktigt att titta på närområdet när vi öppnar nytt. Vi vill kunna erbjuda både jobbmöjligheter och goda burgare. Jag vet att det finns stora möjligheter att utvecklas internt på MAX och därför känns det alltid kul att välkomna nya kollegor, säger Fredrik Nilsson Restaurangchef på MAX Svågertorp i Malmö.

Majoriteten av MAX gäster gör sina beställningar via expresskassorna och på den nya restaurangen finns åtta stycken. Under 2020 har beställningar utanför restaurangen, via drive-in och via MAX-appen blivit mer populärt och fler gäster väljer att hämta eller få maten hemkörd. I Svågertorp kan gästerna parkera utanför och dessutom få maten levererad direkt till bilen.

Invigningen äger rum på restaurangen, som ligger på Drakagatan 12, den 9 december klockan 10:00. Öppningsceremonin leds av Richard och Christoffer Bergfors, koncernchef och vice koncernchef. På plats för att klippa bandet tillsammans med bröderna Bergfors finns också restaurangchef Fredrik Nilsson och Claes Sandvig, Regionchef Visita Södra. Restaurangen är öppen mellan 09:00 – 00:00 varje dag.