MUSTLY Sparkling Coldpress lanserades under 2022 på café och restauranger och togs in av samtliga stora restauranggrossister i Sverige. Nu är nästa steg att lansera drycken på dagligvaruhandeln. ICA blir först ut att ta in två smaker vecka 3, Green Apple och Lemon Rose Bergamot.

– Vi är otroligt glada att marknadens största aktör ICA har valt att ta in MUSTLY i sitt sortiment, säger Peter Carlsson, VD för Kullabygdens Musteri AB.

Varför MUSTLY?

– MUSTLY tillför något helt nytt inom dryckes- och mustkategorin. Det är ett svenskt dryckeshantverk från Skånska Mjöhult som hyllar enkelheten och kärleken till äpplemust. Innehållet är en del Kullamust, en del kolsyrat vatten och rena smaker från riktiga blommor, frukter och bär. En vuxen läsk, som är frisk och torr, gjord på naturliga ingredienser. Här finns inget tillsatt socker, sötningsmedel eller andra tillsatser. Den korta ingredienslistan och dryckens naturliga innehåll gör MUSTLY till en så kallad clean label produkt, säger Peter Carlsson.

Vilken är målgruppen för MUSTLY?

– Den medvetna och kvalitetsmedvetna konsumenten. I all sin konsumtion, från sitt hem och sin stil, som i sitt val av mat och dryck. Den trendmedvetna livsnjutaren som är mån om sig själv och att förgylla vardagen. Eller som vill göra medvetna val vid festliga tillfällen och hitta goda, bättre, snyggare och roligare alternativ till alkohol. Ambitionen är att MUSTLY tilltalar i ett bredare perspektiv och hittar sin plats på det dukade matbordet en vardagskväll, mellan bubbliga konversationer, i kylväskan på picknicken och bredvid cavan i en champagneskål, säger Peter Carlsson.

Om smakerna:

– Drycken är mindre söt, har välbalanserade smaker och fint avstämda bubblor vilket gör att den är ett bra komplement till mat. Det låga kaloriinnehållet på 20 kcal och 4,5 g kolhydrater per 100 gram gör MUSTLY till en potentiell stämningshöjare i vardagen, för de som gillar det goda i livet och som samtidigt är mån om vad de stoppar i sig, säger Peter Carlsson.

Green Apple
Uppfriskande, saftig och söt smak av grönt äpple. Passar till mustig eller kryddig mat men även tillsammans med vaniljglass eller i en drink.

Lemon Rose Bergamot
Friskhet från citrus och en mogen nyans av ros i harmoni med den djupa smaken av äpple. Passar till fisk eller kyckling och gör sig även bra tillsammans med chokladdesserter.