Mycorena tillkännagav nyligen öppningen av deras nya pilotproduktionsanläggning i Gamlestaden, Göteborg. Den nya anläggningen, kallad MIND (Mycorena Innovation and Development centre), markerar nästa steg i det snabbväxande bolagets resa till att bli den största mykoproteintillverkaren i Europa år 2025.

Den nya anläggningen ligger i Gamlestadens Fabriker i Göteborg

Det är den första av sitt slag i Skandinavien och med en årlig produktionskapacitet som börjar på 10 ton är det en av de största pilot- och testanläggningarna för att producera mykoprotein i Europa.

– Trots alla pandemins osäkerheter har 2020 varit ett fantastiskt år för oss och efterfrågan på vår produkt, Promyc, har överstigit vad vår tidigare anläggning hade kapacitet för säger Ramkumar Nair, grundare och VD på Mycorena

– Vi byggde MIND för att skala upp vår produktion och möta efterfrågan från våra samarbetspartners i livsmedelsindustrin för Promyc. Det kommer också bidra till vår fortsatta forskning och innovation för att förstärka vår nuvarande IP-portfölj.

Flytten kommer låta Mycorena öka sin produktionskapacitet, då de har haft en exponentiell ökning i efterfrågan det senaste året. Som ett av få mykoproteinalternativ på marknaden är företaget en unik utmanare i den konkurrenskraftiga marknaden för kött-alternativ.

Nyheterna följer en serie av åstadkommanden från företaget, inklusive: