Uppslag i senaste Butiksnytt

Konceptbutiken som når sitt mål nu på torsdag den 12 november kommer ha 20 stycken anställda och ligger på Skattsökargränd 12 i Sigtuna Stadsängar. Butiken får en säljyta på 1325 kvadratmeter. Butikschefen heter Susanna Wallström. Butiken har miljöcertifieras enligt Breeam. Det unika med satsningen är att Lidl också tar in flera samarbetspartners under sitt egna tak. Tidigare har vi berättat att gymmet WE Träning & hälsa flyttar in i byggnaden och nyligen blev det också spikat att Malin Olsson’s kött och delikatess ansluter.

Sedan starten 2003 har Lidl Sverige öppnat 200 butiker

Fasaden på Lidl´s 200:e butik är gjord helt i trä. Ytterdörren är i glas och en svart ram kommer möta besökarna nu när butiken invigs på torsdag den 12 november. Hållbarhet och gestaltning har stått i fokus när LINK Arkitektur från Hammarby Sjöstad utformat Sigtunas nya saluhall. En butik som skiljer sig från livsmedelskedjan Lidls övriga koncept med plats för både restaurang och gym. Butiksnytt har intervjuat Lidl direktörerna där de med värme bland annat berättar om racet, sträckan och målgången som nu börjar synas. Målgång sker under torsdagen den 12 november 2020.

Uppslag i senaste Butiksnytt.
Marcus Gustafsson, Försäljningsdirektör på Lidl.

Vem blir butikschef och vilken adress kommer butiken ha? – Susanna Wallström blir butikschef och adressen är Skattsökargränd 12 i Sigtuna Stadsängar, säger Marcus Gustafsson, Försäljningsdirektör på Lidl.

Malin Olsson’s kött och delikatess blir grannar – innebär? – För oss innebär det ett komplement med butiksstyckat kött, färdigrätter och ett café som kan erbjuda fingermat, ost och chark med ett glas vin eller bubbel i en avslappnad miljö i direkt anslutning till de närboendes lokala livsmedelsbutik, säger Marcus Gustafsson.

Kommer den lokalt producerade maten få något utrymme? – Vi jobbar med lokala leverantörer i stor utsträckning i alla våra butiker. Finns det lokala leverantörer som är intresserade av ett samarbete är de mer än välkomna att kontakta oss. Idag har vi Drop coffee i sortimentet som rostas i Roserberg, säger Marcus Gustafsson.

Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör på Lidl.

Kommer man uppleva något nytt vid butiksbesöket? – Den här butiken är unik för Sigtuna, framtagen tillsammans med invånarna genom en medborgardialog. Direkt vid ankomsten kommer man in i en välkomnande entréhall med ingång till både Lidl och Olssons kött och delikatess. Butiken är ljus och fräsch, byggd i trä i skandinavisk design, med gräs och solceller på taket, säger Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör på Lidl.

”Den här butiken är unik.”

Berätta mer om den nya butiken – Genom medborgardialogen med Sigtuna blev det tydligt att invånarna önskade en matupplevelse och en vacker byggnad, vilket gick helt i linje med det vi ville skapa. Den nya butiken är certifierad enligt BREEAM, som är en av världens tuffaste miljöcertifieringar. Det gör mig väldigt stolt att se den färdiga butiken, jag är glad att just den blev vår 200e butik i Sverige, den representerar vad Lidl är på ett väldigt fint sätt, säger Thomas Brattlöw.

Hur många parkeringsplatser kommer det finnas? – Cirka 90 parkeringar kommer att vara tillgängliga för Lidl-butiken samt Olssons kött och delikatess och WE-Sigtuna Stadsängar, säger Thomas Brattlöw.

Johan Augustsson, CEO / Sverigechef på Lidl Sverige.

Du har varit med från början 2003 och var Sigtunabo när ni vann markanvisningen för konceptbutiken 2017 i Sigtuna som nu blir er 200:e butik. Hur känns det att racet är avklarat och att ni lyckades komma i mål med er 200:e butik under 2020 – och är du fortfarande Sigtunabo? – Det känns otroligt bra och roligt. Att vi nu är 200 butiker är ett tydligt bevis på att den svenska matkonsumenten mer och mer ifrågasätter vad man betalar för. Alla vill ha tillgång till mat av högsta kvalitet till bästa pris och människor är helt enkelt trötta på högpriskedjornas omotiverade påslag. Den här butiken representerar allt Lidl är idag. Jag är väldigt stolt över vad alla som jobbar här har åstadkommit under våra 17 år i Sverige. Vi har kämpat mot fördomar, och vunnit. Sedan är det lite extra kul för mig personligen, eftersom jag fortfarande bor här i Sigtuna. Nu har familjen lite kortare väg till världens bästa matbutik, säger Johan Augustsson, CEO / Sverigechef på Lidl Sverige.

LÄS OCKSÅ: Lidl bara två butiker från 200 butiker i Sverige

Omslaget på senaste Butiksnytt

Fotnot;
Lidl Sveriges första butiker slog upp dörrarna i september 2003 och sen dess har de utmanat marknaden. Idag har man vuxit till en dagligvarukedja att räkna med, med 200 butiker i Sverige från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Sammanlagt arbetar cirkat 4200 personer på Lidl Sverige. Deras huvudkontor ligger i Solna och man har tre centrallager belägna i Halmstad, Rosersberg och Örebro. Lidl har fyra fastighetskontor som är placerade i Stockholm, Göteborg, Örebro och Malmö.

LÄS OCKSÅ: Lidl butik nummer 199 öppnade idag i Boden