Den ser ut som en choklad, smakar som en choklad, men är inte en choklad. Det är en Oat Choco! Produkten som blev hett efterlängtad efter testlanseringen för två år sedan är nu tillbaka i ordinarie sortiment, veganska Karl Fazer Oat Choco. Oat Choco är gjord av nordisk havre, är växtbaserad och laktosfri. Produkten kommer i två smaker, Oat Choco och Oat Choco Hasselnöt, och kan hittas på chokladhyllan i butiker från och med mitten av maj.

Fazer följer de senaste trenderna bland annat inom växtbaserade livsmedel och choklad. Utifrån konsumentinsikter utvecklar matföretaget innovativa produkter och skapar matupplevelser med mening.

För två år sedan testlanserade Fazer Oat Choco för att driva utvecklingen inom chokladkategorin och samla in värdefull feedback från konsumenter om en helt ny typ av produkt för en framtida permanent lansering. Nu lanseras Karl Fazer Oat Choco i ordinarie sortiment och kommer i två smaker, Oat Choco och Oat Choco Hasselnöt. Produkterna är veganska och gjorda på nordisk havre, laktosfria och fria fån palmolja.

– Vi vill ge konsumenter nya smakupplevelser och förlanserade för två år sedan en innovation inom chokladkategorin, Oat Choco. Konsumenterna visade då ett stort intresse och den begränsade upplagan sålde slut oväntat fort. Vi fick en mycket positiv respons på smaken som legat till grund för vidareutveckling av produkten. Vi är jätteglada att nu lansera Karl Fazer Oat Choco i två smaker, en produkt i tiden och vi hoppas att man kommer att tycka om den lika mycket som vi gör, säger Robert Engman, VP, Commercial Fazer Sweden.

Efterfrågan på växtbaserade produkter ökar i Sverige och enligt en marknadsundersökning* som Fazer lät göra under förra året skulle över hälften av svarspersonerna vilja äta mer växtbaserade produkter än vad de gör idag.

– Vi vill möta konsumenters efterfrågan på växtbaserade alternativ och inspirera till att äta mer växtbaserat genom att vara med och driva den utvecklingen även inom chokladkategorin. Våra kunniga produktutvecklare har lyckats lösa en kreativ utmaning vi arbetat på länge och vi kan nu ta ett stort steg med havren inom konfektyr när vi tillgängliggör ett riktigt gott veganskt alternativ till mjölkchoklad, fortsätter Robert Engman.

Karl Fazer Oat Choco kommer i smakerna Oat Choco och Oat Choco Hasselnöt och kan hittas på chokladhyllan i dagligvaruhandeln samt servicehandeln från och med mitten av maj.