Kristina Fransson är ny FoodSolutions direktör på Orkla Foods Sverige, med det övergripande ansvaret för bolagets affärer till foodservice-marknaden såsom offentlig marknad. Hon kommer närmast från tjänsten som Supply Chain direktör inom samma bolag. Kristina Fransson började sin nya tjänst den 1 mars 2022.

– Jag ser fram emot att tillsammans med teamet ta mig an Orklas satsningar mot foodservice-marknaden. Branschen står inför stora förändringar med både utmaningar och nya affärsmöjligheter; efterverkningar av Corona, ökad digitalisering, kockbrist etc. Vi måste också hitta nya vägar för att minska vår klimatpåverkan kopplat till vår kost. Med vår stora bredd och starka expertis ser jag att vi verkligen kan befästa vår roll som marknadens bästa samarbetspartner, säger Kristina Fransson, ny direktör för FoodSolutions på Orkla Foods Sverige.

LÄS OCKSÅ: Patrick Axzell ny VD Orkla Confectionery & Snacks Sverige

Kristina Fransson har tidigare erfarenhet från olika roller i Orkla-koncernen, i Norge och Sverige, och har även jobbat för Unilever under några år. Hon kommer senast från en roll som Supply Chain Direktör. Kristina Fransson fortsätter vara en del av den svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD för OFS.

– Jag är både glad och förväntansfull att få se Kristina axla rollen som FoodSolutions direktör. Kristina har en lång erfarenhet av olika roller inom bolaget och med det dedikerade team hon har omkring sig får vi fortsatt en mycket stark försäljningsorganisation, säger Henrik Julin, VD Orkla Foods Sverige.

Kristina Fransson efterträder Henrik Eriksson som nu är Försäljningsdirektör Retail för Orkla Foods Sverige.