Det är nu klart vem som kommer att bli marknadsdirektör i den nya apotekskedjan som bildas i början av oktober genom samgåendet mellan Kronans Apotek och Apoteksgruppen. Det är Tobias Karlsson med bland annat erfarenhet från Max Hamburgerrestauranger och Ica.

Jag är väldigt glad över att Tobias Karlsson ansluter till denna spännande resa. Hans erfarenhet av att bygga starka varumärken samt ledaregenskaper kommer att göra skillnad för det nya bolaget.” säger Erik Sjögren, VD för den tilltänkta apotekskedjan.

Tobias Karlsson har lång erfarenhet som marknadsdirektör i flera olika bolag där profilering av Max som ett grönt varumärke med tydlig klimatprofil är välkänd. 2017, 2018 och 2019 utsågs han till vinnare i kategorin Snabbmat i Resumés tävling Sveriges Bästa Marknadschef.

Jag ser fram emot att lära mig en ny bransch med sina speciella förutsättningar. Det gemensamma bolaget med Kronans Apotek och Apoteksgruppen kommer att bli en stor spelare på apoteksmarknaden och det ska bli spännande att ta sig an den varumärkesresan, träffa alla kollegor och sätt i gång.” säger Tobias Karlsson.

Tobias Karlsson kommer att påbörja sin anställning så snart som möjligt.