Det nya tillskott i Wahlgrens vin-värld är Pazzione Riesling som nyligen plockade hem guldmedaljen i segmentet ”Vit box 200-299” på Vinordic 2022. Det är en torr, frisk och fruktig Riesling från vackra Rhendalen i en snygg och färgsprakande box.

Pernilla Wahlgren berättar i ett pressmeddelande:

– Jag är så glad att få berätta att Pazzione Riesling äntligen är här! Sedan en tid tillbaka har Riesling varit mitt favoritvin, det har blivit mitt första val när jag ätit fisk, färska räkor eller asiatisk mat med lite hetta i, men det fungerar naturligtvis lika bra för sig som fördrink. Jag har verkligen saknat ett torrt vitt vin bland mina viner – hoppas att ni alla njuter lika mycket av denna fantastiska rieslingdruva som jag, säger Pernilla Wahlgren.

Pazzione Riesling är en torr, frisk och fruktig Riesling med toner av solmogna gröna äpplen, persika, och med en touch av Pernillas favorit: ananas. I den vackra Rhendalen i Tyskland har man odlat rieslingdruvan i över hundra år och vet därför precis när druvorna ska skördas för maximal fruktig smak och krispighet men inte för mycket sötma. Det gör Pazzione Riesling till ett matvänligt vin som passar både till fisk och skaldjur, asiatiska rätter med hetta eller till vårens sparris med en hollandaise.

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren finns att beställa på Systembolagets hemsida för 249 kronor – Art.Nr: 55143

*Guldmedaljör i segmentet ”Vit box 200-299” på Vinordic 2022.