Ebbepark kommer att få en obemannad livsmedelsbutik under sensommaren. Det är AutoMat som nu har skrivit avtal med Sankt Kors om en lokal i bottenplan i ett av de nybyggda glashusen utmed Westmansgatan. Tack vare en smart teknisk lösning kommer det att vara möjligt att handla matvaror här nästan dygnet runt.

Ebbepark ska bli en modig, smart och omtänksam del av Linköping. AutoMatbutiken matchar den ambitionen väl. Herman Johansson, som kommer att driva verksamheten tillsammans med sin mamma Helén Persdotter, är bror till AutoMats grundare, entreprenören Edvin Johansson.

– Det är min första butik och det känns helt rätt att öppna den här i Ebbepark, säger Herman. Det är ett nytt spännande område med cirka 15 000 invånare inom en kilometers radie och vi tror att en kvartersbutik med AutoMats smarta teknik, bra utbud och generösa öppettider passar bra här.

Konceptet är enkelt: kunden identifierar sig via bank-id för att komma in, scannar sina varor vid kassan och betalar digitalt. Den första butiken i Sverige öppnades 2018 i Ekängen och AutoMat sprider sig nu över Sverige. Företaget har som mål att öppna 200 butiker inom fem år. Och en av dem hamnar alltså i Ebbepark. Butiken kommer vara på cirka 75 kvadratmeter.

– Vi är jätteglada över att AutoMat vill etablera sig i Ebbepark. Det blir en värdefull service till både de som bor och arbetar i området, och även ett sätt för närboende att nyttja Ebbepark, säger Ulrika Backlund, uthyrningschef på Sankt Kors.