Idag öppnade Lidl sin första butik i Partille. Redan klockan åtta idag stod förväntansfulla partillebor i kö för att få göra de första inköpen i butiken. I den nya Lidl-butiken möts kunderna av en vältilltagen avdelning för färskt, butiksbakat bröd. Här finns Lidls hela sortiment av färsk frukt och grönt, kött från Sverige och delikatesser från när och fjärran. En självklar del av sortimentet är Lidls eget varumärke från svenska gårdar – Matriket.

Med öppnandet i Partille fortsätter Lidl Sverige att stärka sin närvaro i landet och erbjuda fler kunder mat av högsta kvalitet till branschens bästa pris. Lidl Sverige är branschens snabbväxare, för femte året i rad växer livsmedelskedjan snabbare än övriga branschen.

– Många boende i Partille har önskat att vi ska etablera oss i kommunen så vi vet att det är en efterlängtad öppning. Det är dessutom roligt att vi öppnar i en ny del av staden och får vara med från början när Partille centrum växer. Partille blev precis lite mer prisvärt, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef vid Lidl Sverige.

Partillebutiken blir Lidls 205:e butik i Sverige. Den nya butiken på drygt 1 400 kvm ligger i bottenplanet på det nybyggda bostadskvarteret med 359 hyresrätter i Partille Port. I direkt anslutning ligger 140 parkeringsplatser avsedda för Lidls kunder.

– Den nya Lidl-butiken är efterlängtad och en avgörande del i utvecklingen av det växande Partille. Med många boende i närområdet blir en ny livsmedelsbutik ett viktigt tillskott till stadsbilden, säger Marieke Wolter, Näringslivsansvarig i Partille.

Den nya butiken ligger österut från centrum i stadsutvecklingsprojektet Partille Port. Här finns en servicehubb med flera matvarubutiker, restauranger och apotek. I närheten finns Partille Arena och i framtiden finns även planer på ett nytt badhus. Närmaste granne är Biltema.

Partillebutiken invigdes med bandklippning, en kock på plats som bjöd på smakprov från sortimentet och baristakaffe från Lidl.