Norrmejerier får ny kommunikationschef. Petra Kangas, som i dagsläget är kommunikations- och försäljningschef på Norrlandsoperan, börjar i företaget våren 2023.

– Klimathotet och det oroliga världsläget har gjort självförsörjning till en brännhet fråga, det har aldrig varit så viktigt att välja mat från svenska bönder som nu. Jag ser fram emot att jobba på Norrmejerier, som så uttalat vill vara en garant för ett levande landskap och lokalproducerade, hållbara livsmedel, säger Petra Kangas, blivande kommunikationschef.

Hon har tidigare haft motsvarande befattning inom flera andra organisationer och är sedan 2016 kommunikations- och försäljningschef på Norrlandsoperan. Dessförinnan jobbade hon byråsidan, bland annat med uppdrag inom livsmedelsbranschen.

Sedan början av oktober har Norrmejerier även en ny vd, Gerhard Bley, med bakgrund på Kavli, Arla Foods och Arvid Nordquist. Till hans prioriteringar hör ett blomstrande Norrland, där Norrmejeriers mjölkbönder bidrar till ökad sysselsättning, välmående natur och en stabil svensk matproduktion.

– Norrmejerier är en betydande del av livsmedelsförsörjningen inte bara i Norrland, utan hela Sverige. I tider som de här blir det än mer angeläget att slå fast de norrländska mervärdena hos konsumenter och kunder – Petra kommer att vara en viktig tillgång i det arbetet, säger Gerhard Bley, vd på Norrmejerier.

Petra Kangas tillträder tjänsten som kommunikationschef på Norrmejerier senast den 1 april 2023.