Efter en olidlig väntan slogs portarna idag upp för den nya Lidl-butiken i Uddevalla Torp. Butiken är den andra i Uddevalla och den 18e i regionen och kommer erbjuda ett brett sortiment av svenska varor.

Den nya butiken i Uddevalla är belägen vid det expansiva handelsområdet Torp, med ett lättillgängligt läge ut mot E6:an, egna parkeringsplatser och med IKEA som närmsta granne.

– Äntligen! Vi är jätteglada att efter en lång väntan och hårt arbete få öppna vår andra butik i en så snabbt växande kommun som Uddevalla. Torp är ett spännande handelsområde med riktigt bra läge som förstärker vår närvaro i regionen. Nu ser vi fram emot att utmana de dominerande högpriskedjorna och erbjuda alla besökare bra mat till bättre priser, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige.

Den nya butiken har en försäljningsyta på cirka 1 331 kvadratmeter. Butiken är certifierad enligt Miljöbyggnad nivå brons och är bland annat utrustad med solceller på taket, fyra laddstationer för elbilar och fyra ekozoner.

Fokus på hållbarhet är något som präglar hela Lidls verksamhet. Det är den enda rikstäckande livsmedelskedjan som klimatkompenserar för sin svenska verksamhet, och trots en ökad omsättning på 8,8 procent under förra verksamhetsåret minskades de totala utsläppen av koldioxid med 4,6 procent.