ANNONS

Privab har under många år haft en stabil tillväxt och tagit löpande marknadsandelar på samtliga prioriterade områden. Genom ett samarbetsavtal med Stockfiller satsar man nu offensivt på att öka sin andel inom dagligvaruhandeln, där man redan finns på cirka 500 butiker med sitt lösviktskoncept Gottmix. Den stora efterfrågan på det packade godiset gör det självklart för Privab att se sig om efter nya möjligheter inom just denna kanal.

Stockfiller är en digital lösning för beställningar av direkta och lokala produkter, vilket innebär att butiker kan beställa hem artiklar som inte finns listade hos deras centrala logistik. Stockfiller används av alla block inom dagligvaruhandeln, hotell och restaurang samt av hundratals leverantörer.

PA Melander, VD Privab Grossisterna AB.

– Vi har sedan tidigare ett väl fungerande samarbete med ett antal leverantörer via denna kanal, där vi levererar varor för runt 40 miljoner. Idag har vi skrivit på ett samarbetsavtal med Stockfiller vilket vi på Privab både är glada och stolta över. Målet inom 3 år är att vara uppe i 150 miljoner, säger PA Melander, VD Privab Grossisterna AB.

– Vi har haft en stor framgång i de samarbeten vi tidigare gjort med Privab. Vår digitala plattform och tusentals användare, tillsammans med Privabs fysiska infrastruktur i hela landet, stärker alla parter och möjliggör en effektiv kanal ut till alla Sveriges butiker. En fantastisk möjlighet, säger Jesper Jannesson, grundare Stockfiller.

– Vi märker en stor efterfrågan kring Stockfiller från både butiker och leverantörer. Butikerna vill sticka ut med ett mer unikt sortiment, där det finns en stor mängd bra produkter som inte finns listade hos exempelvis ICA. Med Stockfiller får leverantörerna möjligheten att kunna sälja sina varor som vi på Privab kan leverera ut över hela landet. Med det nya avtalet tillsammans ser vi en otroligt stor möjlighet att kunna utveckla samarbetet med såväl befintliga som nya leverantörer, säger Felix Frisk, kundansvarig på Privab Grossisterna AB.

ANNONS