Som en hyllning till vegansemlan har Midsona Foodservice beställt 100 semlor från vegankaféet Open New Doors, som ska skänkas till två avdelningar på Universitetssjukhuset i Linköping och ett äldreboende i Mjölby kommun fredagen den 12 februari.

LÄS OCKSÅ: Han ledde tävling ”Stans bästa semla” blev snuvad på segern av Arla

Open New Doors är vegankaféet i Mjölby som två veckor i rad toppat tävlingen ”Stans bästa semla”. Eftersom kaféet dessvärre inte fick möjlighet att koras till segrare i tävlingen, pga att de bakats på enbart växtbaserade ingredienser, vill Midsona Foodservice med denna gest hylla den veganska semlan.

Midsona Foodservice uppmuntrar matlagning och bakning med bra råvaror med omtanke för miljö och klimat. Därför väljer Midsona Foodservice att ge Open New Doors sitt rättmätiga pris och köpa 100 semlor av kaféet.

– För oss på Midsona Foodservice är bra mat baserad på råvaror med låg miljö- och klimatpåverkan och helt utan onödiga tillsatser. Vi anser att Open New Doors bevisat att bra mat också smakar bäst. Därför vill vi hedra deras bakverk och stödja deras arbete genom att köpa 100 semlor som vi skänker till 2 avdelningar på Universitetssjukhuset i Linköping och ett äldreboende i Mjölby kommun, säger Ted Wendt, Nordisk affärsområdeschef för Foodservice på Midsona.