En ny lättlagad klassiker påväg till hyllan för både stora och små som passar utmärkt till såväl potatismos med och rårörda lingon som till pasta.

– Vi är mycket stolta över att äntligen lansera våra Vildsvinsköttbullar. Med den här produkten blir det ännu enklare att äta vilt och göra hållbara val i vardagen, säger Christian Gylche, VD på Svenskt Gårdsvilt.

Viltkött är en hållbar och god råvara med låg klimatpåverkan, som är helt fri från antibiotika och andra tillsatser. Vildsvinskött är magert, har en god och mild viltsmak och är enkelt att variera till många olika maträtter och tillfällen. Svenskt Gårdsvilt levererar viltkött- och charkprodukter och utökar nu sortimentet med Vildsvinsköttbullar. De gör det enklare för konsumenter att äta hållbart, nyttigt och gör viltkött mer tillgängligt för alla.

Vildsvinsköttbullar från Svenskt Gårdsvilt finns nu att köpa i utvalda Ica-, Coop- och Hemköpbutiker. Från och med 12 april går det även att köpa Vildsvinsköttbullar på MatHem.se.

Fakta om Vildsvinsköttbullar
Vildsvinsköttbullar produceras av Svenskt Gårdsvilt. Allt kött är svenskt och kommer från fria vildsvin som lever fria i skogen. Köttbullarna innehåller 74 % vildsvinskött och 18 % fläskkött. De är fria från gluten, laktos, soja, ägg- och mjölkprotein. En förpackning innehåller 500 g köttbullar.