ANNONS

Nu är allt klart med ett nytt avtal för den nuvarande Willys Hemma-butiken i centrala Kristianstad. Butiken kommer att byggas om för att få helt nya förutsättningar att erbjuda en uppdaterad och modern Willys Hemma-butik i nyrenoverade lokaler.

Den nya butiken behåller sitt nuvarande centrala läge, men byggnaden som butiken ligger i kommer att moderniseras. Även hela kvarteret Bajonetten, där butiken är belägen, genomgår just nu ett stort utvecklingsarbete. Utöver livsmedelsbutik kommer det även inom kort att uppföras cirka 200 bostäder och en ny förskola i kvarteret.  

Brinova Fastigheter AB har tecknat ett nytt hyresavtal med Willys i Kristianstad

Den nya Willys Hemma-butiken öppnar preliminärt under senare delen av 2021. Fram till dess kommer den nuvarande butiken vara öppen för kunder under hela ombyggnationen. Den nya butiksytan kommer att bli på ca 1 400 kvm och butiken kommer att genomgå en stor modernisering och anpassning till Willys Hemmas nya uppdaterade koncept.

– Willys Hemma är ett mycket uppskattat butiksformat, med sina låga priser och sitt breda sortiment i bostadsnära lägen. Med den nya moderniserade butiken i Kristianstad får vi nu mycket bättre förutsättningar till att visa upp vårt koncept på, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Sortimentet för Willys Hemma är liknande som på ”stora” Willys, med ambitionen att man ska kunna handla hela sin matkasse i butiken, till ett bra pris. I sortimentet finns till exempel butiksgräddat bröd, gott om frukt och grönt, ekologiska och vegetariska alternativ. Butiken kommer även att behålla sin märkning med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

Butiken, på cirka 1 400 kvm, är en viktig pusselbit i vår utveckling av det centralt belägna kvarteret Bajonetten i Kristianstad, där Brinova inom kort kommer att uppföra cirka 200 bostäder och en ny förskola med Kristianstad kommun som hyresgäst.

VD Per Johansson kommenterar:

– Vi är glada att samarbeta med en så stark aktör som Willys inom livsmedelshandeln, som är ett viktigt komplement till den bostadsutveckling vi projektutvecklar.”